۲) تجربه نشان داده است که اغلب شرکت­هائی که با پریشانی مالی مواجه شده و نهایتاًً سرنوشت برخی از آن ها به ورشکستگی کشیده می شود. یکی از دلایل عمده آن مدیریت سرمایه در گردش می‌باشد (رودپشتی و کیائی۱۳۸۷، ۱۲۲).

۳)سطوح واقعی و مطلوب دارایی های جاری (با توجه به تغییراتی که در فروش واقعی و پیش‌بینی شده رخ می­دهد) دستخوش تغییرات دائمی است. این وضع باعث می شود که درباره سطح مطلوب مورد نظر از دارائیهای جاری، به صور ت مستمر (روزانه) تصمیماتی گرفته شود (جهانخانی و پارسائیان ۱۳۸۹، ۶).

۴) شاید با توجه به تغییراتی که در میزان دارایی های جاری رخ می‌دهد، مدیران مجبور شوند در تصمیماتی که قبلاً برای تأمین مالی گرفته اند تجدید نظر کنند (جهانخانی و پارسائیان ۱۳۸۹، ۶).

۵) میزان منابع و مصارف وجوهی که به سرمایه در گردش تخصیص داده می شود باید مشخص شود. (جهانخانی و پارسائیان ۱۳۸۹، ۶).

۶) اگر مدیریت سرمایه در گردش صحیح نباشد، احتمال دارد فروش و سود شرکت کاهش یابد و چه بسا شرکت در پرداخت به موقع دیون و تعهدات خود ناتوان بماند (جهانخانی و پارسائیان ۱۳۸۹، ۶).

این پژوهش در دوره ی نوسانات رونق ورکود اقتصادی درایران از سال ۸۳ تا ۹۰ به سه دلیل مهم است. اول، این به نفع محققان آینده است زیرا به آن ها در درک سیاست مدیریت سرمایه­ در گردش و پویایی استراتژیهای متهورانه سرمایه در گردش کمک می­ کند. دوم، این پژوهش به شرکت ها ی غیرمالی در ایران کمک می­ کند تا نگاه دومی به استراتژی­ های سرمایه در گردش خود داشته باشند و ممکن است یک جایگزین در نظر بگیرند که از هدف عملیاتی شرکتشان حمایت کند. سه، این مطالعه مدیران شرکت را بهره­مند خواهد ساخت زیرا کارآمدترین شیوه های­ ترکیب اجزاء سرمایه­ در گردش را پیشنهاد خواهد داد.

در نهایت، زمانی که منابع مالی محدود هستند، رقابت بالا است و مطالبات سهام‌داران سیری ناپذیر است.این پژوهش روی سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش منجر به رشد شرکت ها می­ شود و به نوبه خود می ­تواند منجر به افزایش استخدام و بهبود سطح استاندارد زندگی شهروندانی شود که در این جامعه زندگی ‌می‌کنند (اپتو ۲۰۱۲، ۲۱).

۱-۴- اهداف تحقیق

امروزه مدیریت سرمایه در گردش که همان مدیریت بر منابع و مصارف جاری می‌باشد، جهت حد اکثر سازی ثروت سهام‌داران به عنوان بخشی از وظایف مدیریت مالی، دارای اهمیت ویژه ای می‌باشد . در حال حاضر ، تمرکز مدیریت مالی بر موضوعاتی چون ارتباط بین ریسک- بازده و حداکثر نمودن بازده در مقابل ریسک قرار گرفته است. از آنجا که مدیریت مالی در ارتقا و کارایی سازمان­ها و بهبود عملکرد و سودآوری آن ها تاثیر بسزایی داشته است، تصمیمات سرمایه گذاری و تامین مالی از جمله مهم ترین تصمیمات مالی یک شرکت می‌باشد که به عنوان زیر مجموعه مدیریت سرمایه در گردش قرار می‌گیرد (نیکومرام و همکاران ۱۳۸۶، ۱۸۹).

مطالعه کمی این پژوهش به بررسی تاثیر سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش روی سودآوری شرکت ها در ایران بین سال­های ۱۳۸۳تا۱۳۹۰می پردازد. اهداف ویژه این پژوهش، به شرح زیر است:

• بررسی رابطه بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری یک شرکت و سودآوری
• بررسی رابطه بین سیاست متهورانه تامین مالی یک شرکت و سودآوری
• بررسی تاثیر اندازه ، رشد فروش و اهرم مالی یک شرکت بر سودآوری

۱-۵- سؤالات تحقیق

۱: آیا بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟

۲: آیا بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش ‌و سود آوری رابطه معنادار وجود دارد؟

۳:آیا اندازه ، رشد و اهرم مالی یک شرکت بر روی سود آوری عملکرد شرکت تاثیر دارد؟

۱-۶- فرضیه های تحقیق

در رابطه با موضوع تحقیق ‌بر اساس مطالعات و تحقیقات اولیه فرضیه های زیر تدوین گردیده و مورد آزمون قرار گرفته است:

۱: بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری عملکرد شرکت ها ارتباط معناداری وجود دارد.

۲: بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش ‌و سود آوری عملکرد شرکت ها ارتباط معناداری وجود دارد.

۳: بین اندازه ، رشد و اهرم مالی یک شرکت و سود آوری عملکرد شرکت ها ارتباط معناداری وجود دارد.

۱-۷- روش تحقیق

تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی است. چون به بررسی تاثیر سیاست‌های متهورانه مدیریت سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت ها در جامعه آماری بورس اوراق بهادار تهران می ­پردازد و از نتایج آن برای حل مشکلات این جامعه آماری استفاده می­ شود. این تحقیق از نظر کنترل محقق بر متغیرهای غیرآزمایشی از نوع همبستگی ‌می‌باشد. همچنین از نظرمکانیزم اجرا این تحقیق را ‌می‌توان در زمره تحقیقات پس رویدادی به حساب آورد. با توجه به ماهیت این تحقیق، جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش کتابخانه ای استفاده می شود. در این روش، ابتدا با بهره گرفتن از منابع کتابخانه ای که شامل کتاب، مجلات، پایان نامه ها، مقالات و اینترنت؛ مطالعات مقدماتی و تدوین فصل ادبیات و چارچوب نظری پژوهش انجام می‌گیرد. در ادامه با بهره گرفتن از بانک‌های اطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، سایت اینترنتی این سازمان داده های موردنیاز برای آزمون فرضیات گردآوری می‌شود.

۱-۸- متغیرهای تحقیق

در این نحقیق با بهره گرفتن از اطلاعات گذشته مربوط به شرکت ها ی نمونه آماری، ارتباط بین سودآوری عملکرد شرکت ها به عنوان متغیر مستقل با سیاست سرمایه گذاری و تامین مالی سرمایه درگردش به عنوان دو متغیر وابسته مورد بررسی قرار گرفته است.برای اندازه گیری سودآوری از دو نسبت بازده دارایی­ ها (ROA) و کیو توبین (Tobin’s q) استفاده می شود. در پژوهش حاضر متغیرهای اندازه، رشد، اهرم مالی شرکت به عنوان متغیرهای کنترلی مورد استفاده قرار گرفته است.

۱-۹- قلمرو مکانی، زمانی و موضوعی تحقیق

این پژوهش تاثیر سیاست متهورانه سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت­های نمونه را مورد بررسی قرارداده است. جامعه آماری این پژوهش، شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ‌می‌باشد. دوره زمانی تحقیق به گو نه­ای است که داده ­های مورد نیاز طی سال­های ۱۳۸۳ الی ۱۳۹۰ در دسترس باشد. نمونه آماری به روش حذف سیستماتیک انتخاب می‌گردد و باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- سال مالی شرکت منتهی به پایان اسفند ماه هرسال باشد.

۲- طی سال­های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ تغییر سال مالی نداده باشد.

۳- از ابتدای سال ۱۳۸۳ تا پایان سال۱۳۹۰ در بورس حضور داشته باشد.

۴- اطلاعات مورد نیاز به منظور استخراج داده ­ها در دسترس باشد.

۵- بانک‌ها، شرکت­های سرمایه گذاری مالی و شرکت­های مادر (به دلیل ماهیت متفاوت فعالیت آن ها از سایر واحدهای تجاری) از نمونه حذف شده اند.

۱-۱۰- جمع‌ آوری و پردازش اطلاعات

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...