• در تحقیقی با عنوان ” بررسی رابطه هوش معنوی و تعهد سازمانی در یک سازمان دولتی” که توسط قربانی و حقیقی در سال ۱۳۹۱ صورت گرفته است، با هدف بررسی رابطه هوش معنوی و تعهد سازمانی انجام گرفته است. نتایج آن که از طریق تحلیل داده ها و آزمون همبستگی اسپیرمن انجام شده است،حاکی از آن است که از بین ابعاد ده گانه هوش معنوی به ترتیب توجه به مکان های مذهبی و متولیان آن،تجربه های معنوی ،اعتقاد به مفاهیم مذهبی و احساس هدفمندی در دنیا،دارای بیشترین همبستگی با تعهد سازمانی است. همچنین ،فرضیه اصلی تحقیق که به بررسی رابطه بین تعهد سازمانی و هوش معنوی می پردازد،باقی مانده و بیشترین رابطه همبستگی مرتبط با رابطه هوش معنوی و تعهد عاطفی است.(قربانی و حقیقی،۱۳۹۱)

    • سیف و همکاران ( ۱۳۸۸) در تحقیقی به بررسی رابطه هوش سازمانی و یادگیری سازمانی در بین کارکنان و اعضای هیت علمی منطقه یک دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند. نمونه مورد مطالعه آن ها شامل ۱۵۶ نفر از کارکنان و ۱۶۹ نفر از اعضای هیات علمی بود ، به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده بودند. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ابعاد هوش سازمانی(چشم انداز استراتژیک ، سرنوشت مشترک ، میل به تغییر، روحیه ، اتحاد ، کاربرد دانش و فشار عملکرد) در هر دو گروه آزمودنی ها با یادگیری سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارند.

    • ابزری و ستاری(۱۳۸۶) در پژوهشی رابطه بین هوش سازمانی و فرهنگ سازمانی را در شرکت فولاد مبارکه اصفهان مورد بررسی قرار دادند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین هوش سازمانی و فرهنگ سازمانی وجود دارد. همچنین هر گونه تغییری در سطح هوش سازمانی نتیجه یکسانی را در سطح فرهنگ سازمانی در بر دارد.

    • اردلان و همکاران ( ۱۳۸۷ ) در پژوهشی رابطه بین فرهنگ سازمانی با یگانگی فرد- سازمان را با بهره گرفتن از مدل دنیسون در دانشگاه های غرب کشور،مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیق آن ها نشان داد که هر چهار بعد فرهنگ سازمانی مدل دنیسون در دانشگاه های دولتی غرب حکم است. همچنین در این پژوهش مشخص شد که بعد رسالت بالاترین همبستگی و بعد درگیر شدن در کار پایین ترین همبستگی را با معیارهای فردی یگانگی فرد- سازمان داشته است.

      • در تحقیق با عنوان ” رابطه هوش هیجانی و سلامت روان با تعهد سازمانی در معلمان،پرستاران و کارمندان ” که توسط سورشجانی در سال ۱۳۸۷ و با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سلامت روان با تعهد سازمانی در بین معلمان،پرستاران و کارمندان آب و برق بهبهان اجرا شده است. به بررسی رابطه بین این شاخص ها اقدام شده است و نتایج ضریب همبستگی پیرسون بیانگر رابطه مثبت و معنی دار بین هوش هیجانی و سلامت روان با تعهد سازمانی بوده است،همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داده که هوش هیجانی و سلامت روان به گونه ای مثبت و معنی دار می‌توانند تعهد سازمانی را برای شاغلین هر سه شغل پیش‌بینی کنند.(سورشجانی ،۱۳۸۷)

    • بر اساس پژوهش انجام شده توسط زهرا زمانیان ( ۱۳۸۶ ) شیوع موارد مشکوک به اختلالات روانی پرستاران بیمارستانهای تهران با بهره گرفتن از نمره برش ۲۳ در کل و ۶ در خرده مقیاس نشان داد که ۷/۲۸% پرستاران نوبت کار، مشکوک به اختلالات روانی بودند . بین شیوع موارد مشکوک به اختلال روانی و جنس و تأهل ارتباط معنا دار آماری مثبتی وجود داشت .

    • بر اساس پژوهش انجام شده توسط مرتضی خاقانی (۱۳۸۵) میزان سلامت روان در جامعه ۲۰۰ نفری پرستاران زن و مرد شاغل در بیمارستانهای شیراز از ۹/۱۱ % تا ۸/۲۳ % متفاوت بوده است و در تحقیقی که در زمینه بررسی وضعیت سلامت روان در افراد ۱۵ سال و بالاتر در ایران انجام شد، نشان داد که به طور کلی ۲۱ درصد افراد مورد مطالعه مشکوک به اختلال روانی بوده اند . (مجموعه مقالات چهارمین سمینار سراری سلامت روانی )

    • بر اساس پژوهش انجام شده توسط فتانه عبدی ( ۱۳۸۵ ) میزان شیوع اختلال در سلامت روان در بین پرستاران را ۳۴ % در مقابل جمعیت عمومی ۳/۳۳ % گزارش کردند .

  • در پژوهشی که مصدق راد(۱۳۸۵)، از دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایوان فارلی و دوسکا روزنبرگ از دانشکده مدیریت دانشگاه رویال هالووی لندن انگلستان با عنوان بررسی رابطه بین رضایت شغلی با تعهد سازمانی و قصد گردش در میان کارکنان بیمارستانهای اصفهان انجام دادند ‌به این نتایج رسیدند که: بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.

بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی با قصد گردش رابطه معنی داری وجود ندارد.

    • بر اساس پژوهش انجام شده توسط مریم شکری ( ۱۳۷۷ ) نتایج تحقیق نشان داد که‌٣/٧٩ درصد واحدهای پژوهش در طبقه متوسط فرسودگی شغلی جای داشتند، همچنین ‌‌٧٧/٢١ درصد افراد تحت مطالعه مشکوک به اختلالات روانشناختی بودند.دیگر یافته ها بیانگر آن بود که بین فرسودگی شغلی و نمرات GHQ-28 ارتباط همبستگی مثبت مستقیم و معنی دار وجود دارد؛ همچنین نمرات GHQ-28 در مقیاس نشانه های جسمانی، اضطراب وافسردگی در سطح مختلف فرسودگی شغلی اختلاف آماری معنی داری نشان می‌دهد .

  • نتایج پژوهش انجام شده توسط (محمدی، رخشنده،۱۳۷۶) با عنوان«نقش مدیریت در سلامت روانی پرستاران بیمارستانهای تهران» حاکی از آن است که حمایت مسؤلان، مطلوب شدن روابط پرستاران با مدیران بیمارستان و رهبران پرستاری بر رضایت شغلی و سلامت روانی پرستاران تأثیر مستقیم دارد. دیگر یافته های تحقیق مذکور نشان می‌دهد که جنبه‌های مدیریت و سرپرستی رضایت شغلی همبستگی زیادی را با جنبه روانی آن دارد.

بدین صورت که با افزایش رضایت از جنبه مدیریت و سرپرستی، رضایت شغلی از جنبه روانی نسبت به سایر جنبه ها بیشتر حاصل می شود. در رابطه با ابعاد مختلف بهداشت روانی و مشخص های فردی پرستاران بیشترین همبستگی بین جنس و سابقه کار پرستاران با کل سلامت روانی آن ها بود. بدین صورت که با افزایش سابقه کار سلامت روانی کاهش می‌یابد و در جنس زن سلامت روانی بیشتر از جنس مرد می‌باشد.

همچنین نتایج این پژوهش حاکی از آن است که همبستگی بین بعد علائم افسردگی و نشانه جسمانی بیش از سایر جنبه­ ها بود بدین معنی که در پرستارانی که بیشتر دچار اختلال خواب و اضطراب بودند علائم افسردگی بارزتر بود و در کارکنانی که به صورت شیفت در گردش یا شب کار بودند یا آنهایی که در شیفت اضافی کار می‌کردند علائم افسردگی بیشتر ذکر شده بود (محمدی، ۱۳۷۶،ص۳۵).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...