تحقیق-پروژه و پایان نامه | اهداف عینی (رفتاری): – 4 |
متوسط نمرات ADHD آن ها بر اساس مقیاس DuPauPs در ۶ مورد ۲۰% و بالاتر از متوسط بچه های کره ای بود. در گروه بالغین ۳ مورد بیماری افسردگی ۱ مورد اسکیزوفرنی و ۱ مورد هم اختلال وسواسی جبری داشند.
با این مصاحبه ساختاری مشخص شد کسانی که معتاد به اینترنت هستند اختلالات روانپزشکی متعددی هم دارند. نوع این اختلالات در سنین مختلف متفاوت است. اگر چه این محققین نتوانستند نتیجه گیری کنند که آیا اعتیاد به اینترنت علت است یا نتیجه این اختلالات، اما توصیه شده پزشکان باید اختلالات روانپزشکی وابسته به سن را در کسانی که معتاد به اینترنت هستند جدی تلقی کنند. (۲۸)
– درفوریه ۲۰۰۵ در بخش روانپزشکی دانشگاه Nottingham انگلستان تحقیقی با عنوان:”شیوع استفاده مرضی از اینترنت در میان دانشجویان دانشگاه و ارتباط آن با عزت نفس سلامت کلی و عدم بازداری”توسط Niemz K,Griffiths M,Banyard P انجام شد.
مطالعه اخیر به منظورتعیین یافته های شایع درمعتادان به اینترنت و پیشگیری از اعتیاد به اینترنت در میان دانشجویان به دلیل در معرض آسیب بودن این افراد به طور اخص انجام شد.
به این منظور ۳۷۱نفرازدانشجویان انگلیسی به سوالاتی که شامل:
۱- پرسشنامه مقیاس استفاده مرضی از اینترنت (Pathological Internet Use (PIU) scale)
۲- پرسشنامه GHQ ، ۳- مقیاس عزت نفس (self-esteem scale) ، ۴- معیار عدم بازداری(disinhibition) بودند، پاسخ دادند.
نتایج نشان داد ۳/۱۸ % نمونه ها که استفاده مرضی از اینترنت داشتند مشکلات بین فردی و اجتماعی و تحصیلی دارند. نتایج دیگر نشان داد استفاده کنندگان مرضی اینترنت، عزت نفس پایین تر و عدم بازداری اجتماعی بیشتری دارند. اگر چه اختلاف معنیداری در نمرات GHQ در آن ها نبود. این نتایج به طور کلی در ارتباط با محدودیتهای متودولوژی تحقیق در نظر گرفته میشود. (۲۹)
– در دسامبر۲۰۰۴ در مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در دپارتمان پزشکی کالج پزشکی دانشگاه کره تحقیقی با عنوان: “همراهی اعتیاد به اینترنت با ارتقاء سلامت روش های زندگی و تعبیر سطح سلامت” توسط Kim JS,Chun BC انجام شد.
این مطالعه برای نشان دادن ارتباط بین اعتیاد به اینترنت بالغین و نیمرخ ارتقاء سلامت روش های زندگی و تعبیر سطح سلامت به منظورردیابی اثر اعتیاد به اینترنت بر سلامت بالغین انجام گرفت. آزمون دهندگان دانش آموزان سال دوم از ۳ دبیرستان در شهر K در Kyung Gi province بودند. از۷۶۹مورد، ۷۶۴ نفر به سوالات پاسخ دادند. (۳/۹۹%) که ۳۹۵ نفر (۷/۵۱% ) از دبیرستان جونیور و ۳۶۹ نفر ( ۴۸% ) دانش آموزان دبیرستانی بودند. پرسشنامهها شامل اعتیاد به اینترنت Young، نیمرخ روش های سلامت و تعبیر سطح سلامت و ویژگیهای کلی بودند.
از آزمونهای T-test و ANOVA به منظور مقایسه بین دو گروه استفاده شد. از تست Chi2 هم برای تحلیل فراوانی ها و رگرسیون چند متغیری در برنامهSAS 8. 1 استفاده شد. نتایج، یک اختلاف آماری معنیداری در نیمرخ ارتقاء سلامت روش های زندگی با سطح اعتیاد به اینترنت را نشان داد. نمرات تعبیرسطح سلامت در گروه معتادان شدید، کمتربود(P<0. 0001) همچنین ارتباط معنیدار و قابل ملاحظه ای بین اعتیاد به اینترنت و نیمرخ ارتقاء سلامت روش های زندگی وجود داشت. ( P<0. 0001 ) نتایج رگرسیون چند گونه ای نشان داد بین نمره اعتیاد به اینترنت Young و نیمرخ ارتقاء سلامت روش های زندگی بعد از کنترل کردن متغیرها ی دیگر، ارتباط معنیداری وجود دارد. به گونه ای که گروه معتادان به اینترنت شدید، کمترین نمره را در نیمرخ ارتقاء سلامت روش های زندگی و همچنین در تعبیر سطح سلامت داشتند و محققان این پژوهش پیشنهاد کردند، پزشکان به اثرات منفی اعتیاد به اینترنت بر سطح سلامت بالغین توجه ویژه داشته باشند. (۳۰)
– در فوریه ۲۰۰۴در دانشگاه Konkak کره جنوبی تحقیقی با عنوان: “ارتباط اعتیاد به اینترنت با افسردگی و افکار خودکشی در بالغین” توسط Ryu EJ,Choi KS,Seo JS,Nam BW انجام شد.
این مطالعه برای نشان دادن سطح اعتیاد به اینترنت و تحقیق در جهت یافتن ارتباط بین آن و افسردگی و افکار خودکشی در بالغین انجام شد.
شرکت کنندگان در این تحقیق ۱۶۷۰ نفر از دانش آموزان دبیرستانی یک شهرهای کره جنوبی بودند.
مقیاس اعتیاد به اینترنت برای بررسی اعتیاد به اینترنت و Disc-MDDSQ برای سنجش افسردگی در شرکت کنندگان و پرسشنامه افکار خودکشی JR برای اندازه گیری افکار خودکشی استفاده شد.
در پایان تحقیق ملاحظه شد ۱/۳۸% شرکت کنندگان در مراحل اولیه اعتیاد به اینترنت بودند و ۵/۱% آن ها به عنوان معتادان شدید به اینترنت شناخته شدند.
رویهمرفته نمرات معیار اعتیاد به اینترنت۱۲/۵۲ ۳۷۵/۵۷ بود. در ویژگیهای نمونه ها در افراد با سطوح مختلف اعتیاد به اینترنت تفاوت وجود داشت. این اختلافات در Disc-MDD-SQ و نمرات IAS در میان سطوح اعتیاد به اینترنت از نظر آماری معنیداربود. به طوری که شدت اعتیاد به اینترنت ارتباط مستقیمیبا سطح افسردگی و تصورات خودکشی داشت. (۳۱)
بیان مسئله:
بررسی آثار و پیامدهای روانی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، تحصیلی و بالینی اینترنت و رایانه، امروز نقطه عطف توجهات روانپزشکان و روانشناسان بالینی به حساب میآید. افزون بر این، چون ترکیب عناصر روان شناختی، لذت، برانگیختگی و احساس غالب بودن در اینترنت، جاذبه های آن ها را نزد کاربران دو چندان کردهاست. متخصصان علوم رفتاری باید بیش از پیش، نگران آثار احتمالا منفی آن بر روی جامعه باشند.
با توجه به پژوهشهای انجام شده در مورد اینترنت، ملاحظه میشود که در حال حاضر اینترنت، باعث کاهش عزت نفس، پرخاشگری، انزوای اجتماعی، تنهایی، افسردگی، پیامدهای منفی جسمانی و غیره میگردد.
لذا این پژوهش به بررسی رابطه استفاده مرضی از اینترنت و سلامت روانی میپردازد. موضوعی که بررسی آن هم میتواند در سطح کاربردی، برای پزشکان و روانشناسان و هم در سطح نظری، امکان دستیابی به الگوهای معرفت شناختی را فراهم سازد.
اهداف پژوهش:
هدف کلی:
هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین اختلال اعتیاد به اینترنت و سلامت روانی در مراجعین به کافی نتهای شهر مشهد بوده است.
اهداف عینی (رفتاری):
۱-بررسی رابطه بین اطلاعا ت جمعیت شناختی و اعتیاد به اینترنت
۲- بررسی رابطه بین اطلاعا ت جمعیت شناختی و سلامت روانی
۳- بررسی رابطه بین اعتیاد به اینترنت با سلامت روانی آنان
اهداف فرعی :
بر اساس ابعاد ۹ گانه پرسشنامه (Symptom Checklist-90-Revised)SCL-90-R، ۹ هدف فرعی خواهیم داشت.
۱- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و جسمانی سازی
۲- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و وسواس-اجبار
۳- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و حساسیت در روابط بین فردی
۴- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و افسردگی
۵- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و اضطراب
۶- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و حالات پارانوئیدی
۷- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و خصومت و پرخاشگری
۸- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و حالات سایکوتیک
۹- بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و فوبیا
فرضیه یا سوال تحقیق:
۱-شیوع اختلالهای روانی در افرادی که استفاده مرضی از اینترنت دارند بیشتر از افرادی است که چنین تجربه ای ندارند.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:14:00 ق.ظ ]
|