دانلود متن کامل پایان نامه ارشد | تحقیقات انجامشده در داخل کشور – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
هودارت و کی[۸۶] (۲۰۰۷) به بررسی رابطه بین معاملات افراد درون سازمانی و محیط اطلاعاتی یک شرکت پرداختند و اظهار داشتند که “یکی دیگر از منابع خطرپذیری اطلاعاتی ممکن است مربوط به کیفیت سود باشد. فرانسیس و همکاران (۲۰۰۵) شواهدی ارائه می کنند که کیفیت اقلام تعهدی یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده است” (هودارت و کی ۲۰۰۷، ص ۲۲۹).
-
- تحقیقات انجامشده در داخل کشور
-
تحقیقات انجامشده در ایران هیچگاه به بررسی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی و بازده غیرعادی آتی سهام به صورت ماهانه نپرداختهاند. اما با این حال فلاح نژاد (۱۳۸۸) استدلال کرد که وجود رابطه معنیدار بین کیفیت اقلام تعهدی و هزینه سرمایه سهام، نشاندهنده تأثیر بیشتر جزء ذاتی اقلام تعهدی نسبت به جزء اختیاری آن بر هزینه سرمایه سهام عادی است (فلاح نژاد، ۱۳۸۸). همچنین نشان داده شده است که پس از کنترل تغییرات غیرمنتظره جریانهای نقدی با بهره گرفتن از ورود متغیر جانشینی برای آن در مدلهای قیمتگذاری دارایی با بهره گرفتن از معیار کیفیت اقلام تعهدی که دارای همبستگی کمتری با آن تغییرات است، رابطه معناداری بین کیفیت اقلام تعهدی و بازده مورد انتظار سهام یافت نشد (نیکجو، ۱۳۸۸).
همایون (۱۳۸۴) ارتباط بین کیفیت اقلام تعهدی و سود را مورد مطالعه قرار دادهاند. نتایج تحقیق نشان داده است که کیفیت اقلام تعهدی تنها تحت تأثیر متغیرهای اندازه شرکت، سود و فروش قرار دارد و بین کیفیت اقلام تعهدی با فروش، استمرار سود، اندازه شرکت، جریان نقد عملیاتی و سود رابطه معنیدار مثبت و بین کیفیت اقلام تعهدی و اقلام تعهدی رابطه معنیدار منفی وجود دارد و بین چرخه عملیاتی و کیفیت اقلام تعهدی رابطه معنیداری وجود ندارد.
نوروش، ناظمی و حیدری (۱۳۸۵) رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی و سود با تأکید بر نقش خطای برآورد اقلام تعهدی را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج تحقیق بیانگر این است که تغییرات سرمایه درگردش را میتوان به عنوان ابزاری برای ارزیابی کیفیت سود به کار برد و کیفیت اقلام تعهدی با پایداری سود رابطه مثبت معناداری دارد.
همچنین حسینی و همکاران (۱۳۸۵) تأثیر کیفیت اقلام تعهدی بر هزینه سرمایه را در سالهای ۱۳۸۲-۱۳۷۶ در بورس اوراق بهادار تهران مورد آزمون قراردادند، آن ها نیز مانند کُور و همکاران (۲۰۰۸) به این نتیجه رسیدند که بین کیفیت اقلام تعهدی و هزینه سرمایه شرکتها رابطه مشخصی وجود ندارد. امین ناظمی و همکاران (۱۳۸۴) نیز با بررسی رابطه فوقالذکر به نتیجه مشابهی دست یافتند. جدول ۲-۳ خلاصهای از تحقیقات انجام گرفته در رابطه با کیفیت اقلام تعهدی را نشان میدهد.
جدول ۲-۳، خلاصهای از تحقیقات انجام گرفته
۱
ابودی و همکاران (۲۰۰۵)
بررسی اینکه آیا کیفیت سود قیمتگذاری شده است
هیچ رابطهای بین شاخص کیفیت اقلام تعهدی و بازدههای غیرعادی آتی، وجود ندارد.
۲
اشبو – اسکایف و همکاران (۲۰۰۹)
آیا کنترلهای داخلی ضعیف، پس از کنترل شاخص کیفیت اقلام تعهدی اثر افزایشی بر هزینه سرمایه دارد.
شرکتهای دارای کنترلهای داخلی ضعیف، خطرپذیری ویژه، خطرپذیری نظاممند و هزینه سرمایه بالاتری دارند.
۳
اِکر و همکاران (۲۰۰۶)
تجزیه و تحلیل بازدههای مبتنی بر سنجش کیفیت سود
شاخص کیفیت اقلام تعهدی و بازدههای آتی دارای همبستگی مثبت زیادی هستند.
۴
اگنوا (۲۰۱۰)
بررسی ارتباط بین شوکهای جریان نقدی آتی و کیفیت اقلام تعهدی
ارتباط بین شاخص کیفیت اقلام تعهدی و بازده پس از کنترل شوکهای جریان نقدی مثبت و معنیدار است.
۵
براون و هیلیجیست (۲۰۰۷)
چگونگی تأثیر کیفیت افشا بر سطح عدم تقارن اطلاعاتی
کیفیت افشاهای شرکت، همبستگی منفی با سطح متوسط عدم تقارن اطلاعاتی دارد
۶
بهارات و همکاران (۲۰۰۸)
تجزیه و تحلیل اثر کیفیت حسابداری وامگیرنده بر قراردادهای بدهی (وام)
شرایط قراردادی سخت برای وامگیرندگانی با کیفیت حسابداری پایین، منعکس کننده جبران خطرپذیری اطلاعاتی وامدهنده است.
۷
چن و همکاران (۲۰۰۷)
آیا کیفیت اقلام تعهدی عامل خطرپذیری اطلاعاتی قیمتگذاری شده در زمینه تغییر سود سهام است.
سرمایهگذاران، خطرپذیری اطلاعاتی مرتبط با صحت اطلاعات صورتهای مالی را به عنوان یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده، در صحت و قیمتگذاری تغییرات مسیرهای قابل پیش بینی پیرامون تغییرات سود سهام مدنظر قرار می دهند.
۸
سرینیدهی و گول (۲۰۰۷)
بررسی اثرات متفاوت حقالزحمههای حسابرسی و غیرحسابرسی حسابرسان را بر کیفیت اقلام تعهدی
حقالزحمههای غیرحسابرسی اثر منفی معنیدار و حقالزحمههای حسابرسی اثر مثبت معنیدار بر کیفیت اقلام تعهدی دارند.
۹
فرانسیس و همکاران (۲۰۰۵)
قیمتگذاری کیفیت اقلام تعهدی توسط بازار
شاخص کیفیت اقلام تعهدی یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده است و شاخص کیفیت اقلام تعهدی ضعیفتر، با هزینه سرمایه و بدهی بیشتری همبسته است.
شاخص کیفیت اقلام تعهدی یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده است و شاخص کیفیت اقلام تعهدی ضعیفتر، با هزینه سرمایه و بدهی بیشتری همبسته است.
شرکتهایی با مدیران عامل مشهور از کیفیت سود پایینی برخوردار هستند.
کیفیت اقلام تعهدی ویژگی غالب از نظر تأثیر بر هزینه سرمایه است.
شرکتهایی با کیفیت سود خوب، نسبت به شرکتهای دارای کیفیت سود ضعیف تمایل بیشتری به توسعه افشا داوطلبانه اطلاعات دارند.
واکنش منفی بازار ناشی از ارائههای مجدد با افزایش در قیمتگذاری خطرپذیری اطلاعاتی احتیاطی همراه است.
سرمایهگذاران، سیاستهای حاکم بر موجودیهای شرکتها را به عنوان پروکسی برای خطرپذیری نظاممند اساسی غیرمشهود، علاوه بر خطرپذیری اطلاعاتی (که توسط شاخص کیفیت اقلام تعهدی نمایندگی میشود) قیمتگذاری میکنند.
هیچ رابطه مثبت قوی بین شاخص کیفیت اقلام تعهدی و بازدههای غیرعادی آتی سهام وجود ندارد و شاخص کیفیت اقلام تعهدی یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده نیست.
هیچ رابطه مثبت قوی بین شاخص کیفیت اقلام تعهدی و بازدههای غیرعادی آتی سهام وجود ندارد و شاخص کیفیت اقلام تعهدی یک عامل خطرپذیری قیمتگذاری شده نیست.
خطرپذیری ویژه شرکت، اندازه، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار، اهرم مالی، زیانهای حسابداری و کیفیت سود از عوامل مهم رتبه بندی خطرپذیری توسط تحلیلگران است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 04:20:00 ق.ظ ]
|