اطلاعات جمع‌ آوری شده، دسته بندی و تجزیه و تحلیل گردید. محقق در گام بعدی با بهره گرفتن از آمار توصیفی، اطلاعات جمع‌ آوری شده را با تهیه جدول توزیع فراونی خلاصه کرده و به کمک نمودار نشان داده است. با توجه به رتبه ای بودن مقیاس متغیر ها از روش آماری ناپارامتریک برای آزمون فرضیه‌ها استفاده شد و با نرم افزار اس پی اس اس رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته از طریق آزمون کای اسکوئر بررسی گردید و سپس با محاسبه ضریب توافقی شدت تاثیر متغیر های مستقل بر متغیر وابسته مشخص گردید.

۶-۳- اعتبار داده ها و قابلیت اطمینان داده

۱-۶-۳- روایی محتوا :

فاز اول: پرسشنامه ای حاوی ۳۶ پرسش، برای اندازه گیری روایی محتوا میان خبرنگاران توزیع شد. نظرات ، در قالب مقادیر کمی پنج گزینه ای و سه گزینه ای جمع‌ آوری گردید.

فاز دوم : بعد از بررسی و تصحیح و حذف سئوالات مبهم ، پرسشنامه ای حاوی ۳۶ پرسش چهار گزینه ای توزیع و نسبت به جمع‌ آوری اطلاعات اقدام شد. پرسشنامه تحقیق با توجه به مبانی نظری تحقیق که در ادبیات رساله حاضر آمده است ‌بر اساس آنچه را که محقق سعی در یافتن و سنجش آن دارد طراحی گردیده است و از نظر اساتید و صاحب نظران برای بهینه شدن پرسشنامه استفاده گردیده است و در نهایت نظرات سازنده اساتید راهنما جناب آقای دکتر محمد سلطانی فر ، و مشاور جناب آقای دکتر محمد مهدی فرقانی نیز در این زمینه راهگشا بوده است.

۲-۷-۳- پایایی مدل:

توانایی ابزار در حفظ پایایی خود در طول زمان (علی‌رغم شرایط غیر قابل کنترل آزمون و وضعیت خود پاسخگویان) حاکی از پایداری آن و تغییر پذیری اندک آن می‌باشد.دو راه وجود دارد ؛ اعتبار باز آزمایی و اعتبار سازگاری.در این تحقیق از اعتبار سازگاری استفاده شده است. منظور از اعتبارآزمون ، دقت اندازه گیری و اثبات و پایایی آن است . منظور از دقت اندازه گیری این است که نمره کسب شده هر متغیر تا چه حدی می‌تواند بیانگر نمره واقعی آن باشد. )گهبان،علیرضا ، ،ص۶۷) برای این منظور داده های جمع‌ آوری شده را محک می زنیم تا مشخص گردد اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه تا چه میزان با هم همبستگی درونی دارند در این تحقیق بررسی اعتبار پرسشنامه از روش ‌بازآزمایی(آزمون مجدد) استفاده شده است. آیا بین داده یک پرسشنامه که در چندین نوبت توزیع و جمع‌ آوری شده است همبستگی وجود دارد برای پاسخ ‌به این سوال میانگین نمرات هر نفر را در هر نوبت محاسبه و سپس از طریق رابطه همبستگی اسپیرمن شدت ارتباط شان سنجیده می شود. جدول (۳): بررسی اعتبار پرسشنامه

%

N

۰/۶۰

۱/۳۹

۰/۱۰۰

۲۳۵

۱۵۱

۳۸۶

CASES valid

Clluded

total

N of items

Cronb ach s alpha

۴۵

۷۴۶٫

با توجه به اینکه عدد ۷ به یک نزدیک است ، پرسشنامه از پایایی یا اعتبار برخودار می‌باشد. روایی با توجه به جدول آلفاکروباخ است.

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل و بیان نتایج حاصل از تحقیق

۱-۴- مقدمه:

ابتدا محقق با بهره گرفتن از نرم افزا اکسلExcel[1] دادهای خام استخراج شده از پرسشنامه را مرتب و آماده برای استفاده نرم افزار SPSS نموده و درگام نخست اعتبار پرسشنامه را از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ محک زده و سپس با استفاده آمار توصیفی داده هارا در جدول و نمودار نشان داده و در نهایت برای آزمون فرضیه‌ها از آمار استنباطی استفاده نموده است.

آمار توصیفی: این نوع آمار صرفاً به توصیف جامعه می پردازد و هدف آن محاسبه پارامتر های جامعه است. به عبارت دیگر برای توضیح جداول دو بعدی از آزمون خی دو استفاده شده است که عبارت است : از:

مجذور خی= x2

فراوانی مشاهده شده= fo فراوانی مورد انتظار=fe مجموع=

هم چنین برای به دست آوردن فراوانی مورد انتظار از فرمول

جمع ردیف × جمع ستون

استفاده شده است. کل

درجه آزادی نیز برابر است با (تعداد ستون ها-۱)(تعدادسطرها-۱)

  1. به نظر شما روزنامه نگاران برای انجام هر چه بهتر وظایف حرفه ای خود ، چه نوع حمایت ها و امکاناتی را نیاز دارند؟

الف ) قوانین حمایتگرایانه

۱

فراوانی مطلق
درصدفراوانی مطلق
درصدفراوانی تجمعی
خیلی زیاد
۲۲۲
۵۸٫۷
۵۸٫۷
زیاد
۱۱۸
۳۱٫۲
۸۹٫۹
تا حدودی
۳۷
۹٫۸
۹۹٫۷
خیلی کم
۱
۳
۱۰۰٫۰
جمع
۳۷۸
۱۰۰٫۰

۲-۴-الف) جدول و نمودار :

با توجه به نمودار و جدول فوق ۵۸٫۷ درصد پاسخگویان (اصحاب رسانه) برای انجام هر چه بهتر وظایف حرفه ای خود ابراز داشتند به حمایت ها و امکانات بیشتری نیازمند هستند.۸ نفر از پاسخگویان ‌به این سوال جواب نداده اند . درصدهای محاسبه شده بر اساس بی جواب است.

ب) مصونیت حرفه ای :

۱

فراوانی مطلق
درصدفراوانی مطلق
درصدفراوانی تجمعی
خیلی زیاد
۱۷۸
۴۷٫۳
۴۷٫۳
زیاد
۱۵۱
۴۰٫۲
۸۷٫۵
تا حدودی
۴۰
۱۰٫۶
۹۸٫۱
خیلی کم
۷
۱٫۹
۱۰۰٫۰
جمع
۳۷۶
۱۰۰٫۰

۳-۴- ب) جدول و نمودار :

با توجه به نمودار فوق ۳/۴۷ درصد پاسخگویان مصونیت حرفه ای را از جمله نیازهای ضروری و مهم دانسته اند. و ۹/۱ درصد از پاسخگویان ابراز داشتند مصونیت حرفه ای تاثیر خیلی کمی دارد و نیاز آن را چندان ضروری ندانسته اند . ۱۰ نفر از پاسخگویان ‌به این سوال جواب نداده اند . درصدهای محاسبه شده بر اساس بی جواب است.

ج) همکاری سازمان‌ها و مسئولان :

۱
فراوانی مطلق
درصدفراوانی مطلق
درصدفراوانی تجمعی

خیلی زیاد

۱۶۶
۴۳٫۸
۴۳٫۸

زیاد

۱۵۸
۴۱٫۷
۸۵٫۵

تاحدودی

۴۸
۱۲٫۷
۹۸٫۲

کم

۵
۱٫۳
۹۹٫۵

خیلی کم

۲

۱۰۰٫۰

جمع

۳۷۹
۹۸٫۲

۴-۴- ج ) جدول و نمودار :

با توجه به جدول و نمودار ج ۸/۴۳ پاسخگویان همکاری سازمان‌ها و مسئولان را عامل تاثیرگذار می دانند اما ۰۵ درصد آن ها این تاثر را در حد خیلی کم ارزیابی کرده‌اند. ۷ نفر از پاسخگویان ‌به این سوال جواب نداده اند. درصدهای محاسبه شده بر اساس بی جواب است.

د) وجود تشکل های صنفی:

۱
فراوانی مطلق
درصدفراوانی مطلق
درصدفراوانی تجمعی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...