فایل های مقالات و پروژه ها – ۸-۳ روش تجزیه وتحلیل داده ها – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
که در اینجا: و
-
-
- محاسبه Bi,t (Si,t): تعداد سرمایه گذارانیکه سهم i را در دوره t به پرتفوی خود اضافه (از پرتفوی خود حذف) میکنند. به طور مثال سهام بانک ملت در دوره یک ماهه فروردین سال ۱۳۹۲ به ترتیب ۱۰۶ خریدار و ۸۴ فروشنده داشته است؛ لذا Bi,t برای سهام وبملت در فروردین ۱۳۹۲ برابر با ۱۰۶ و Si,t برای همین سهم در همین دوره برابر با ۸۴ خواهد بود.
-
-
- محاسبه Pi,t : نسبت سرمایه گذارانی که سهم i را طی دوره t میخرند. این نسبت از تقسیم Bi,t به Ni,t به دست میآید. Ni,t نیز از جمع Bi,t و Si,t حاصل می شود. به عنوان مثال این نسبت برای سهام بانک ملت در فروردین ۱۳۹۲ برابر با ۵۶/. می شود.
-
- محاسبه Pt : نسبت مورد انتظار تعداد خریدارانی که در شرایط وجود فرضیه خنثی، به دست خواهد آمد. تصمیمات معاملاتی، توسط خالص جریانات مربوط به منابع مالی فرد تحت تاثیر قرار میگیرد. به عنوان مثال، زمانی که مقادیر زیادی منابع مالی به دست آید، سرمایه گذاران تمایل دارند که در بازار بیشتر در طرف خرید قرار گیرند. کسر کردن Pt برای اصلاح چنین رفتارهایتودهای میباشد. Pt برای همه سهام طی یک دوره یک ماهه خاص ثابت است اما در دوره های مختلف تغییر می کند. در این مثال این تحقیق نسبت مورد انتظار Pt، ۵/۰ در نظر گرفته شده است.
- محاسبه عامل تعدیل AFi,t : مقدار مورد انتظار |Pi,t-Pt| است که با بهره گرفتن از توزیع دوجمله ای به دست میآید و با این فرض محاسبه می شود که معاملات از یک توزیع دوجمله ای با نتایج ممکن شکست و موفقیت پیروی کند.
اولین بخش از معیار LSV، یک مقدار مطلق است، و در نتیجه مقدار مورد انتظار با توجه به نوسانات تصادفی ممکن است از صفر فاصله داشته باشد. عامل تعدیل، AFi، این تصادفی بودن را اصلاح می کند. AFi مقدار مورد انتظار میباشد که تحت این فرض که جهت معاملات از یک توزیع دو جملهای با Bi,t و Si,t به عنوان نتایج ممکن پیروی میکند، برآورد می شود. تحت فرضیه صفر معاملات مستقل، احتمال Bi برابر است با Pt. عامل تعدیل، انحرافی که ممکن است در برای سهامی که توسط تعداد کمی سرمایه گذار معامله میشود، اتفاق افتد، را اصلاح می کند.
- یک مثال ساده برای توضیح مدل lsv ، سهم سکرد را در نظر بگیرید فرض می شود:
در فروردین ماه سال ۱۳۸۹ ،۵ صندوق این سهم را خریده اند (به پرتفوی خود اضافه نموده اند) و۱۰ صندوق آن را فروخته اند (از پرتفوی خود حذف نموده اند).
= Pi,t
(داده های در نظر گرفته شده برای خرید و فروش کاملا فرضی است. )
لیست خرید و فروش صندوقهای سرمایه گذاری مشترک برای سهم سکرد ، در سال ۸۹ جمع آوری می نماییم.
طبق جدول زیر معیار HM را برای سال ۸۹ محاسبه می نماییم
جدول۲-۳: مثالی برای محاسبه معیار HM
۱
۲
۳
۴
Pi,t
Pt
|Pi,t-Pt|
AFi,t
۸۹/۰۱
۰٫۵
۰٫۱۶
۰٫۰۵۲
۰۲/۸۹
۰٫۵
۰٫۰۳۴
۰٫۰۱۵
۰۳/۸۹
۰٫۵
۰٫۰۷۱
۰٫۰۳
۰۴/۸۹
۰٫۵
۰٫۲۷
۰٫۰۶
۰۵/۸۹
۰٫۵
۰٫۱
۰٫۰۶
۰۶/۸۹
۰٫۵
۰٫۱۴
۰٫۰۹
۰۷/۸۹
۰٫۵
۰٫۳
۰٫۲۴
۰۸/۸۹
۰٫۵
۰٫۲۲۷
۰٫۰۶
۰۹/۸۹
۰٫۵
۰٫۰۳۳
۰٫۰۱۷
۱۰/۸۹
۰٫۵
۰٫۰۵
۰٫۰۲۷
۱۱/۸۹
۰٫۵
۰٫۲۱۴
۰٫۰۶۱
۱۲/۸۹
۰٫۵
۰٫۱۶
۰٫۱۰۶
در هر ماه برای سهم سکرد یک HM به دست می آوریم.
میزان AFi,t از حاصلضرب ستون ۱ و۳ به دست میآید.
AFi,t=0.898 |Pi,t-Pt|=1.967
HM=1.069 HM=1.967- 0.898
با توجه به فرضیه های زیر نتیجه می گیریم صندوق های سرمایه گذاری مشترک بر روس سهم سکرد رفتار توده¬وار داشته اند.
: HM=0
:HM≠۰
سهام رشدی و سهام ارزشی
اگر دور نمای آینده صندوق نشان دهنده رشدی بیش از رشد متوسط باشد ارزش دفتری کوچکتر از ارزش بازار خواهد بود، در نتیجه B/M سهام ارزشی نسبت به سهام رشدی پایینتر است. با افزایش نسبت B/M نوع سهام از ارزشی به رشدی تغییر مییابد. در تحقیق حاضر ارزش دفتری را بر قیمت بازار حقوق صاحبان سهام صندوق تقسیم میکنیم ، سپس صندوقها را با توجه به نسبت B/M به ترتیب صعودی مرتب میکنیم . صندوقهایی که در ۵۰% اول قرار می گیرند دارای سهام رشدی و صندوقهایی که در ۵۰% دوم قرار می گیرند دارای سهام ارزشی هستند.
ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام
ارزش بازار حقوق صاحبان سهام
فرصت رشد
ارزش بازار هر سهم
تعداد سهام کل صندوق
ارزش تاریخی هر سهم
اندازه صندوقهای (کوچک و بزرگ)
در این تحقیق شاخصی که جهت تعیین اندازه صندوق استفاده می شود، ارزش استاندارد شده بازار حقوق صاحبان سهام صندوقها میباشد. در این تحقیق صندوقها را با توجه به ارزش استاندارد شده بازار حقوق صاحبان سهام صندوقها به ترتیب صعودی مرتب میکنیم. صندوقهایی که در ۵۰% اول قرار می گیرند صندوقهای بزرگ و صندوقهایی که در ۵۰% دوم قرار می گیرند صندوق های کوچک هستند.
ارزش بازار حقوق صاحبان سهام
رونق و رکود بازار: در این تحقیق برای رونق بازار ماههایی در نظر گرفته میشوند که شاخص کل در آخرین روز معاملاتی نسبت به شاخص کل در آخرین روز معاملاتی ماه قبل روند افزایشی داشته است. برای رکود بازار ماههایی در نظر گرفته میشوند که شاخص کل در آخرین روز معاملاتی نسبت به شاخص کل در آخرین روز معاملاتی قبل روند کاهشی داشته است.
رونق / رکود = R
= شاخص کل در آخرین روز معاملاتی
= شاخص کل در آخرین روز معاملاتی قبل
۸-۳ روش تجزیه وتحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل به عنوان فرایندی از روش علمی، یکی از پایه های اساسی هر تحقیق است. به طور کلی، تجزیه و تحلیل عبارت از روشی است که از طریق آن کل فرایند تحقیق به سوی یک نتیجه هدایت میشود. برای این منظور از فنون آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. با بهره گرفتن از این آمار توصیفی شاخصهای آماری اطلاعات گرد آوری شده، محاسبه وبا استفاده از ابزارهای نمودار جدولی و نمودار گرافیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از فنون استنباطی نیز برای آزمون فرضیهها و رسیدن به پاسخ سوالات بر اساس احتمال استفاده شده است.
تجزیه وتحلیل داده های این تحقیق و آزمون فرضیات آن توسط نرم افزار Excel و ۲۲SPSS انجام شده است. به این ترتیب که اطلاعات فراهم شده توسط پایگاه های اطلاعاتی ابتدا در نرم افزار Excel دسته بندی و مرتب سازی شده است و سپس به نرم افزار۲۲ SPSS منتقل گردیده تا آزمون های آماری مورد نظر بر روی آن ها انجام شود.
آزمونهای مورد استفاده در این تحقیق عبارت است از
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:35:00 ق.ظ ]
|