مقالات تحقیقاتی و پایان نامه – جدول ۱-۴:آمار توصیفی و معیار های مرکزی و پراکندگی EVA در قبل و بعد از خصوصی سازی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۹-۳ روش آزمون فرضیه های تحقیق
با توجه به اینکه دو نمونه نسبت به هم مستقل نیستند و میخواهیم میانگین دو نمونه را مقایسه کنیم با فرض نرمال بودن نمونه ها ، میتوانیم از آزمون مقایسه زوجی استفاده کنیم اما با توجه به تاثیر یک متغیر کیفی ( خصوصی سازی ) بر متغیرکمی ( ارزش افزوده اقتصادی ) و همچنین غیر نرمال بودن داده ها از آمار ناپارامتریک و آزمون رتبه علامت دار ویلکاکسون استفاده میکنیم همان طور که در پژوهش های گذشته داخلی و خارجی در رابطه با خصوصی سازی مانند کلود لورین ، وس بوژ (۲۰۰۰ ) ، نلیس ( ۲۰۰۱ ) از این آزمون استفاده شده است .
اطلاعات مربوط به میانگین ارزش افزوده اقتصادی از طریق آمار توصیفی ( جدول شماره ۴ پیوست ، ۳-۲ ) و مقایسه میانگین ارزش افزوده اقتصادی شرکتها قبل و بعد از خصوصی سازی از طریق آمار استنباطی صورت میگیرد .
برای انجام آزمون آماری فرضیه اصلی و همچنین فرضیه های فرعی از آزمون مقایسه زوجی استفاده می شود ( در صورت نرمال بودن داد ها ) و آماره آزمون بدین صورت به دست میآید :
فرمول شماره ۸ ( ۱ – ۳ )
d: اختلاف مقدار ۳ سال قبل و ۳ سال بعد هریک از شاخصها برای هر شرکت
: میانگین مقادیر اختلاف شرکتها به تفکیک هر شاخص
Sd : انحراف معیار مقادیر اختلاف شرکتهای به تفکیک هر شاخص
n : تعداد شرکتهای خصوصی شده
فرض صفر در صورتی رد می شود که tdf.0.025 < │t │ و یا اینکه مقدار معنی داری کمتر از ۰٫۰۵ باشد که در آن df ( درجه آزادی ) برابر است با تعداد شرکتها خصوصی شده منهای یک .
در صورت غیر نرمال بودن داده ها از آمار ناپارامتریک و آزمون رتبه علامت دار یا ویلکاکسون استفاده میکنیم و از روابط زیر برای محاسبه آماره استفاده میکنیم :
T+ = مجموع رتبه های تفاضلهای مثبت
امید ریاضی
واریانس
فرمولهای شماره ۹ ( ۲ – ۳ )، ۱۰ (۳ – ۳ )، ۱۱ ( ۴ – ۳ )
برای مقادیر بزرگ n ، n ≥ ۱۵ ، توزیع T+ تقریبا نرمال است و z از رابطه زیر به دست میآید .
فرمول شماره ۱۲ ( ۵ – ۳ )
در صورتی که Z > Z0.025 باشد فرض صفر رد می شود و میانگینها یکسان نیستند و اگر Z < Z0.025 فرض صفر تأیید شده و میانگینها یکسانند و تفاوتی نکرده است .
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۱-۴- مقدمه:
در این فصل نتایج تحقیق در مورد تاثیر خصوصی سازی بر بازدهی و ارزش افزوده اقتصادی شرکتها را مطابق فرضیه های موجود بررسی میکنیم و نتایج هر فرضیه را به تفکیک ، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار میدهیم و برای هر فرضیه ابتدا آمار توصیفی و معیارهای مرکزی و پراکندگی و همچنین فرض نرمال بودن داده ها را بررسی کرده و سپس از آزمونهای استنباطی مربوطه استفاده میکنیم .
۲-۴تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش
فرضیه اصلی ۱ :
H0 : میانگین ارزش افزوده اقتصادی شرکتها قبل از خصوصی سازی با میانگین ارزش افزوده اقتصادی شرکتها بعد از خصوصی سازی تفاوت معنی داری ندارد .
M1=M2
H1 : میانگین ارزش افزوده اقتصادی شرکتها قبل از خصوصی سازی با میانگین ارزش افزوده اقتصادی شرکتها بعد از خصوصی سازی تفاوت معنی داری دارد .
M2≠M1
در ابتدا به آمار توصیفی می پردازیم و همچنین نرمال بودن داده ها را با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف بررسی میکنیم که در زیر نتایج این آزمون مشخص شده است .
جدول ۱-۴:آمار توصیفی و معیار های مرکزی و پراکندگی EVA در قبل و بعد از خصوصی سازی
کشیدگی
۷٫۳۳۳
.۷۹۸
جدول۲-۴:نتایج آزمون کولموگروف اسمیرونوف برای EVA در قبل و بعد از خصوصی سازی
a. Lilliefors Significance Correction
با توجه به جدول بالا و این مطلب که sig داده های قبل کوچکتر از ۰٫۰۵ هست لذا فرض صفر مبنی بر نرمال بودن داد های ارزش افزوده اقتصادی در قبل از خصوصی سازی رد می شود و نیز با توجه به sig داده های بعد از خصوصی سازی که بزرگتر از ۰٫۰۵ هست ( ۰٫۰۵۹ > 0.05 ) ، فرض صفر مبنی بر نرمال بودن داده های ارزش افزوده اقتصادی بعد از خصوصی سازی تأیید می شود و توزیع نرمال دارد اما به جهت مقایسه این دو داده باید از آمار ناپارامتریک استفاده کرد .
به منظور آزمون فرضیه بالا با توجه به غیر نرمال بودن دادها از آمار ناپارامتریک و همچنین غیر مستقل بودن نمونه ها از آزمون ویلکاکسون استفاده می شود و نتایج زیر به دست آمده است .
جدول۳-۴:نتایج آزمون آزمون ویلکاکسون ارزش افزوده اقتصادی
Wilcoxon Signed Ranks Test ( آزمون ویلکاکسون )
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:09:00 ق.ظ ]
|