مقاله-پروژه و پایان نامه | قسمت 8 – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۲-۱۴-۲ تحقیقات خارجی:
مراویو[۴۹] و همکاران (۲۰۱۳)، به بررسی «ساختار هیئت مدیره و مزایای شخصی کنترل در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار روسیه» پرداختند. و نتایج حاکی از این است که، مزایای شخصی کنترل قوی تر، بیشتر اندازه گیری های سنتی حاکمیت شرکتی است. هم چنین مدارکی وجود دارد که نشان میدهد مالکیت مدیر به کاهش مشکلات حاکمیتی کمک میکند و همین طور مدیران غیر موظف هیئت مدیره با مزایای شخصی کنترل در ارتباط است، بنابرین به نظر نمی رسد که به بهبود حاکمیت شرکتی کمکی کند.
تورل[۵۰] و همکاران (۲۰۱۲)، به بررسی حاکمیت شرکتی در کشور ترکیه پرداختند. و نتیجه این شد که٬ شرکت های با عملکرد بالا در کشور ترکیه، نمرات بالاتری در مکانیزم های حاکمیت شرکتی نسبت به سایر شرکت های قابل مقایسه با آن ها دارند و از نظر آماری تفاوت معنا داری وجود دارد.
ارگین[۵۱] (۲۰۱۲)، به بررسی درجه های حاکمیت شرکتی و عملکرد مالی بر مبنای بازار در کشور ترکیه پرداخت و نتیجه این شد که درجات حاکمیت شرکتی هم بستگی مثبت و معناداری با عملکرد مالی بلکه با عملکرد حسابداری نیز دارد. بخش های فرعی حاکمیت شرکتی همبستگی مثبت با عملکرد مالی سهامداران، افشای عمومی و شفافیت دارد.
شاهین و مالک در سال (۲۰۱۲)، با تحقیق خود تحت عنوان «بررسی تأثیر شدت سرمایه، اندازه ی شرکت و سودآوری بر تأمین مالی از طریق بدهی در بورس پاکستان» با بررسی شرکتهای صنعت نساجی در بورس اوراق بهادار پاکستان به این نتیجه رسیدند که٬ شدت سرمایه و سودآوری با اهرم مالی شرکت رابطه ی منفی و با اندازه ی شرکت رابطه ی مثبت دارد.
قزلی[۵۲] (۲۰۱۱)، روابط بین «ساختار مالکیت، حاکمیت شرکتی و عملکرد» را در شرکت های مالزی بررسی کرد. نتایج تحقیق نشان داد که بین ساختار مالکیت و ارزش شرکت، ارتباط معناداری وجود دارد. در حالی که بین هیچ کدام از مکانیزم های حاکمیت شرکتی با کیوتوبین ارتباط معناداری وجود نداشت.
چندین مطالعه هدفشان جستجوی ویزگی های خاص تعیین تنوع در شرکتها (روت، گارسیامکا٬ مارتینز٬ ۲۰۱۱)٬[۵۳] است. این مطالعه هدفش درک مسائل توسط تجزیه و تحلیل ویژگیهای شرکت مثل شدت سرمایه ی شرکت، تأثیر ویژگی های شرکت مانند تأثیر شدت سرمایه بر حاکمیت شرکتی و مهارت های افشا، مرکز نظریه های این پژوهش ها است و مطابق پژوهشی است که شواهد تجربی برای چنین روابطی را آزمایش و شناسایی میکند.
در تحقیقات انجام شده توسط نصر[۵۴] و ماشر[۵۵] در سال (۲۰۱۰)، آن ها پیشنهاد کردند که٬ دارایی های مشهود٬ سودآوری و بازده دارایی ها (ROA [۵۶]) با بدهی رابطه ی منفی دارند .
به زعم آلتوبناس[۵۷] و همکاران در سال( ۲۰۰۹ )، با بررسی ۱۳۷۷ شرکت غیر مالی در منطقه یورو و در دوره زمانی ۲۰۰۶- ۱۹۹۳ ، به این نتایج رسیدند که، شرکت های بزرگ با اهرم مالی بالا، سودآوری گسترده و قدرت نقدینگی بالا، تأمین مالی از طریق بدهی را ترجیح میدهند.
چونگ [۵۸]و زانگ[۵۹] (۲۰۰۹)، به بررسی «حاکمیت شرکتی و مالکیت نهادی» پرداختند. این تحقیق نشان میدهد که نسبت سهام شرکت که توسط سرمایه گذاران نهادی نگهداری می شود. باعث افزایش کیفیت ساختار حاکمیت میگردد.
تیان[۶۰] و زایتون[۶۱] (۲۰۰۷)، رابطه ی بین ساختار سرمایه و عملکرد شرکت ها را با بهره گرفتن از اطلاعات ۱۶۷ شرکتی اردنی در طول سالهای ۲۰۰۳- ۱۹۸۹ مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که٬ بین نسبت بدهی های کوتاه مدت به کل دارایی، نسبت کل بدهی به دارایی، نسبت بدهی های بلند مدت به کل دارایی و نسبت کل بدهی به کل حقوق صاحبان سهام با نسبت ROA رابطه معناداری وجود دارد.
در مطالعه و پژوهشی از آفندی سالوانی [۶۲] و همکاران، (۲۰۰۷)، آن ها با انتخاب ۲۰ شرکت بخش املاک در مالزی ۵ متغییر غیروابسته مانند: شدت دارایی٬ اموال٬ اندازه شرکت، رشد، سودآوری و نرخ بهره را مورد استفاده قرار داده و بررسی کردند. آن ها نتیجه گرفتند که٬ شدت دارایی اموال و سودآوری٬ عوامل قابل توجهی از ساختار سرمایه هستند.
هانگ[۶۳] و سانگ[۶۴]( ۲۰۰۲)٬ در مطالعه ی خود بر روی ۱۰۰۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در چین از سال ۱۹۹۴ تا ٬۲۰۰۰ به این نتیجه رسیدند که٬ اهرم با نوسانات سودآوری افزایش پیدا میکند. هم چنین٬ نظریه ی تجارت کردن شخص بهتر از نظریه ی سلسله مراتب در توضیح ویژگی های ساختار سرمایه برای شرکتهای موجود در بورس اوراق بهادار چین است.
۲-۱۵ خلاصه ی فصل
در فصل حاضر ابتدا توضیحاتی راجع به شدت سرمایه، تعریف و اهداف آن ارائه دادیم. سپس تعاریفی از اهرم (مالی و عملیاتی ) ارائه داده و رابطه ی آن را با شدت سرمایه بررسی کردیم. پس از آن، به بررسی مفاهیم حاکمیت شرکتی و تعاریف مختلف آن، سازوکارهای حاکمیت شرکتی و اصول حاکمیت شرکتی پرداختیم و در آخر هم، به تحقیقات و پژوهش های انجام شده در رابطه با حاکمیت شرکتی و شدت سرمایه که در داخل و خارج کشور ارائه شده بود، اشاره کردیم.
فصل سوم:
روش تحقیق
۳-۱ مقدمه
دستیابی به هدفهای علم یا شناخت علمی میسر نخواهد بود، مگر زمانی که با روش شناسی درست صورت پذیرد. به عبارت دیگر تحقیق از حیث روش است که اعتبار مییابد نه موضوع تحقیق. روش های تحقیق به عنوان هدایتگر جستجوهای علمی درجهت دستیابی به حقیقت به شکلهای مختلف دسته بندی میشوند که هرکدام ازاین دسته بندی ها دربرگیرنده روش های مختلفی هستند که کاربردها، مزایاومعایب خاص خودرا دارند. پژوهشگربایدتوجه داشته باشدکه اعتبار دستاوردهای تحقیق به شدت تحت تأثیر اعتبار روشی است که برای تحقیق خود برگزیده است (خاکی،۱۳۸۲).
منظور از روش تحقیق علمی، پیروی از رویه منظم و سیستماتیکی است که در جریان استفاده از روشهای آماری و مرتبط ساختن عوامل موضوع تحقیق باید رعایت گردد. در واقع روش تحقیق علمی، شامل اندازه گیری و ارزیابی و مقایسه عوامل بر اساس اصول و موازین پذیرفته شده از طرف دانشمندان، برای حل مشکلات و مسائل بوده و مستلزم قدرت اندیشه و ظرفیت تعمق، تشخیص، قضاوت و ابتکار است (کیقبادی و ستاری، ۱۳۵۴).
در این فصل مراحل انجام تحقیق مورد بررسی قرار میگیرد. روش تحقیق، ویژگیهای تحقیق، فرضیه های تحقیق، جامعه مطالعاتی، نحوه جمع آوری داده های مربوط به متغیرهای تحقیق و چگونگی تجزیه و تحلیل این اطلاعات نیز در این فصل مورد توجه قرار گرفته است.
۳ ـ ۲ روش تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 03:38:00 ق.ظ ]
|