تعریف مفهومی : این مفهوم از نسبت هزینه منابع انسانی (طبق فرمول هولمز)به دارایی های سرمایه ای شرکت به دست می‌آید (فروغی و احمدنژاد)

تعریف عملیاتی : نسبت هزینه منابع انسانی به دارایی های سرمایه ای : این نسبت از طریق هزینه منابع انسانی که نحوه محاسبه آن در بالا بیان شده و دارایی های سرمایه ای شرکت ها از طریق اطلاعات مالی شرکت ها محاسبه می‌گردد. (متغیر مستقل )

تعریف مفهومی : این مفهوم از نسبت هزینه منابع انسانی (طبق فرمول هولمز)به هزینه حقوق و دستمزد و پاداش شرکت به دست می‌آید (فروغی و احمدنژاد)

تعریف عملیاتی : نسبت هزینه منابع انسانی به هزینه حقوق و دستمزد و پاداش، این نسبت از طریق هزینه منابع انسانی که نحوه محاسبه آن در بالا بیان شده و هزینه حقوق و دستمزد و پاداش شرکت ها از طریق اطلاعات مالی شرکت ها محاسبه می‌گردد. (متغیر مستقل )

تعریف مفهومی : این مفهوم از نسبت هزینه منابع انسانی (طبق فرمول هولمز)به سود عملیاتی شرکت به دست می‌آید (فروغی و احمدنژاد)

تعریف عملیاتی : نسبت هزینه منابع انسانی به سود خالص عملیاتی : این نسبت از طریق هزینه منابع انسانی که نحوه محاسبه آن در بالا بیان شده و سود خالص عملیاتی شرکت ها از طریق اطلاعات مالی شرکت ها محاسبه می‌گردد. (متغیر مستقل )

تعریف مفهومی : این مفهوم از نسبت هزینه منابع انسانی (طبق فرمول هولمز)به سود خالص شرکت به دست می‌آید (فروغی و احمدنژاد)

تعریف عملیاتی : نسبت هزینه منابع انسانی به سود خالص قبل از کسر مالیات : این نسبت از طریق هزینه منابع انسانی که نحوه محاسبه آن در بالا بیان شده و سود خالص قبل از کسر مالیات شرکت ها از طریق اطلاعات مالی شرکت ها محاسبه می‌گردد. (متغیر مستقل )

۱-۹- جامعه و نمونه آماری

جامعه ی آماری تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد

نمونه آماری به روش حذف سیستماتیک و بر اساس معیارهای زیر انتخاب می شود:

    1. از سال۱۳۸۷ تا۱۳۹۰ در بورس حضور داشته باشند.

    1. سال مالی آن ها به پایان اسفند ختم شده باشد.

    1. شرکت بین سال های۱۳۸۷ تا۱۳۹۰ تغییر سال مالی نداده یاشد

    1. شرکت بین سال های ۱۳۸۷ تا۱۳۹۰ وقفه عملیاتی نداشته باشد.

  1. طی سال های مذکور زیان ده نباشد.

۱-۱۰- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

از آنجا که روش انجام تحقیق به صورت می‌دانی بوده و با داده های واقعی شرکت ها سر و کار دارد، برای فراهم کردن اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که با توجه به متغیرهای تحقیق، مربوط به صورت‌های مالی شرکت ها می شود، از منابع مختلفی از جمله لوح های فشرده سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، نرم افزار تدبیر پرداز و ره آور نوین، سایت اطلاع رسانی شرکت بورس و سازمان بورس استفاده شده است . برای پردازش اطلاعات از نرم افزار Excel و Eviews6استفاده شده است.

۱-۱۱- واژگان کلیدی

حسابداری منابع انسانی، نسبت‌های حسابداری منابع انسانی،ارزش بازار شرکت

حسابداری منابع انسانی: انجمن حسابداران رسمی امریکا (AICPA, 1983) حسابداری منابع انسانی را بدین‌گونه تعریف ‌کرده‌است: “حسابداری منابع انسانی فرایند شناسایی و اندازه‌گیری داده های مربوط به نیروی انسانی شرکت‌ها و تبادل این اطلاعات با بخش‌های ذینفع به منظور کمک به تصمیم‌های استفاده‌ کنندگان داخلی و خارجی سازمان است.” سرمایه انسانی را می‌توان دانش اکتسابی اشخاص تعریف کرد که در طول حیات خویش به دست می‌آورند و از آن در تولید و ارائه کالا و خدمات بهتر، استفاده می‌کنند (Afiouni, 2007).

نسبت‌های حسابداری منابع انسانی:در این تحقیق منظور از نسبت های حسابداری منابع انسانی ، نسبت هزینه منابع انسانی به هزینه حقوق دستمزد ، سود خالص عملیاتی ، سود ویژه و دارایی می‌باشد

ارزش بازار شرکت : ارزش بازاری هر شرکت بر اساس میزان سهام آن شرکت در بازار سهام ضرب در ارزش سهام آن محاسبه می‌شود

۱-۱۲- ساختار تحقیق

این پژوهش در پنج فصل ارائه شده است.در فصل اول این تحقیق به کلیات تحقیق اشاره شده که شامل مقدمه ،بیان مسئله ،اهمیت تحقیق،اهمیت موضوع،فرضیات تحقیق، هدف از انجام تحقیق،روش تحقیق،متغیر های تحقیق و تعاریف عملیاتی اشاره شده است .

فصل دوم تحقیق که شامل ادبیات تحقیق می شود شامل مقدمه ،تاریخچه ای از تاثیر اطلاعات حسابداری منابع انسانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس بیان شده و سپس تاریخچه ای ‌در مورد پژوهش های صورت گرفته در گذشته ارائه می شود. در این فصل اطلاعات کاملی از تاثیر اطلاعات حسابداری منابع انسانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس ایران از مقالات لاتین و مقالات معتبر داخلی،کتب معتبر و سایت های معتبر داخلی و خارجی جمع‌ آوری ،سپس با توجه به اهمیت اطلاعات و ضروری بودن آن ها ارائه شده است.

فصل سوم این تحقیق روش تحقیق را بیان می‌کند وهمچنین ابزار های مورد استفاده و چگونگی تجزیه و تحلیل اطلاعات را توضیح می‌دهد.

در فصل چهارم تحقیق، اطلاعات گردآوری شده ‌در مورد عوامل مؤثر تاثیر اطلاعات حسابداری منابع انسانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس گرفته شده،تجزیه و تحلیل شده و فرضیات مورد آزمون قرار گرفته است.

در فصل پنجم این تحقیق خلاصه ای از تحقیق و همچنین نتیجه آزمون فرضیات ارائه گردیده است در این فصل پیشنهادات کاربردی و پژوهش برای آینده نیز بیان شده است

فصل دوم: ادبیات تحقیق

۲-۱- مقدمه

در سال های اخیر , سطح تبادلات جهانی و حرکت به سمت اقتصاد دانش پایه منجر به تغییر پارادایم حاکم اقتصادی شده است.و دورانی که نقش مدیریت فقط یافتن راهی برای ترکیب بهینه ی محصولات و بازار های هدف و رفع موانع ورود کالا ‌به این بازار ها بوده تمام شده و می توان شاهد اقتصاد مبتنی بر دانش[۱] و اطلاعات[۲] بود که اساس و بنیان آن بر محور دارایی های نامشهود[۳] و سرمایه ی فکری استوار است.در چنین فضایی سرمایه های فکری و دانش سازمانی بیش از گذشته به عنوان مزیت های رقابتی مورد توجه قرار گرفته اند.

در این دوران نگاه مدیریت واحد های انتفاعی به جای محیط و صنعت به طور جدی به منابع درون سازمانی معطوف شده است که از آن با عناوینی چون دارایی نامشهود، دانش، دارایی راهبردی و … یاد می شود که این منابع درون سازمانی واجد شرایط ایجاد و افزایش مزیت ها ی رقابتی پایدار می‌باشند.

در طول نیمه دوم قرن بیستم مفهوم،نقش و اهمیت دانش در اقتصاد و تجارت تغییرات زیادی یافته است.و از دهه ی ۹۰ الگوی رشد اقتصادی دچار تغییرات اساسی شد و در نتیجه، عامل دانش به عنوان مهمترین سرمایه، جایگزین سرمایه ی مالی و فیزیکی در اقتصاد جهانی شد. به عبارت دیگر اقتصاد دانش محور جای اقتصاد صنعتی را گرفت و در این اقتصاد دانش به عنوان کلیدی ترین عامل ایجاد ارزش و ثروت جای خود را با عوامل اصلی تولید ثروت در اقتصاد صنعتی یعنی زمین، نیروی کار، پول و ماشین آلات و … عوض کرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...