_دررقابت میان دانشگاه های موجود با بخش آموزش عالی در نوار غزه اثر معنی داری وجود دارد.


_ورود بالقوه رقبای جدید درسطح رقابت میان دانشگاه های موجود با بخش آموزش عالی در نوار غزه اثر معنی داری وجود دارد.

_قدرت چانه زنی دانش آموزان در سطح رقابت میان دانشگاه های موجود با بخش آموزش عالی در نوار غزه اثر معنی داری وجود دارد.

_قدرت چانه زنی تامین کنندگان در سطح رقابت میان دانشگاه های موجود با بخش آموزش عالی در نوار غزه اثر معنی داری وجود دارد.

_ مزایای برخی از دانشگاه ها از قبیل قدمت ، اعتبار، منابع و امکانات در سطح رقابت میان دانشگاه های موجود با بخش آموزش عالی در نوار غزه اثر معنی داری وجود دارد.

متغیر وابسته در این پژوهش سطح از رقابت ومتغیر مستقل عبارتند از :

_ سطح رقابت در میان دانشگاه موجود .

_ ورود بالقوه رقبای جدید .

_ قدرت چانه زنی تامین کنندگان نهاده ها.

_ قدرت چانه زنی دانش آموزان .

_ مزایای دانشگاه (منابع و امکانات،قدمت، و اعتبار).

جامعه آماری مورداستفاده درتحقیق از میان مدیران وکارکنان دانشگاه های نوار غزه صورت گرفته است تعداد۸۴ پرسشنامه در بین این افراد توزیع و پس از تجزیه وتحلیل توسط نرم افزار Spss نتایج این تحقیق به شرح ذیل مشخص گردید :

_سطح رقابت در میان دانشگاه ها موجود : طبق آزمون، متوسط ​​وزن سطح رقابت برابر با ” ۷۰٫۶۲ ” می‌باشد ، که به معنی آن است که سطح رقابت نسبتا در میان دانشگاه های موجود در نوار غزه وجود داشته است، آزمون فرضیه نشان می‌دهد که یک ارتباط قوی بین سطح رقابت میان دانشگاه ها و بخش آموزش عالی وجود دارد.

_ قدرت دانشجویان برای کنترل و تصمیم گیری : طبق آزمون ،متوسط ​​وزن فرضیه برابر با ” ۶۵٫۹۱ ” می‌باشد ، که به معنی آن است قدرت دانشجویان برای کنترل و تصمیم گیری زیاد قوی ومقتدرانه نیست ، همچنین آزمون فرضیه نشان می‌دهد که یک ارتباط قوی بین قدرت چانه زنی دانش آموزان و بخش آموزش عالی وجود دارد.


_ قدرت ورودی تولید کنندگان برای کنترل و تصمیم گیری : طبق آزمون ،متوسط ​​وزن فرضیه برابر با ” ۶۱٫۷۹ ” و مقدار پی آن معادل “۰٫۱۷۶” می‌باشد ، که به معنی آن است قدرت ورودی تولیدکنندگان برای کنترل و تصمیم گیری خنثی می‌باشد ، همچنین آزمون فرضیه نشان می‌دهد که یک ارتباط قوی بین قدرت ورودی تولید کنندگان برای کنترل و تصمیم گیری و بخش آموزش عالی وجود دارد.

– سطح رقابت در میان دانشگاه های موجود، طبق آزمون ،متوسط ​​وزن فرضیه برابر با ” ۶۸٫۰۸ ” می‌باشد که بدان معنی است که سطح رقابت در میان دانشگاه های موجود نسبتا بالا است.

– مزایای استفاده از دانشگاه : این رشته شامل قدمت ، شهرت دانشگاه ها، و منابع دانشگاه ها و قابلیت های تا متوسط ​​وزن برابر با ” ۷۷٫۳۲ ” به دست آمد، که بدان معنی است که مزایای استفاده از دانشگاه به شدت به سطح رقابت در میان دانشگاه ها و بخش اموزش عالی در نوار غزه ارتباط دارد از سوی دیگر آزمون فرضیه نشان می‌دهد که تفاوت در میان مخاطب نسبت به مزایای استفاده از دانشگاه با توجه به نام دانشگاه ،به نفع دانشگاه اسلامی غزه وجود دارد.

۲)در پژوهشی که توسط کاسی آمواکو-یامپا،موسس آکوا در سال۲۰۰۸ در دانشگاه کارولینای شمالی باعنوان “استراتژی تولید،استراتژی رقابتی و عملکرد شرکت” انجام گرفته است ، تاثیر استراتژی رقابتی ‌بر استراتژی تولید و تاثیر آن ها بر عملکرد شرکت مورد بررسی قرار گرفته است .در این مقاله ارتباط معنی داری میان استراتژی های رقابتی واستراتژی های تولید از هزینه،تحویل،قابلیت انعطاف و کیفیت به دست آمده است.همچنین این یافته ها نشان می‌دهد که کیفیت ، تنهااستراتژی تولید ترکیب کننده می‌باشد که بر عملکرد شرکت مؤثر است . نتایج مطالعه نشان می‌دهد که اگرچه استراتژی های رقابتی به طور مستقیم بر عملکرد شرکت مؤثر نمی باشند،اما بواسطه کیفیت موثرند .‌بنابرین‏ ، شرکت چه استراتژی هزینه را انتخاب کند و چه تمایزرا،تأکید روی کیفیت، مزیت های زیادی رابرای شرکت فراهم می‌کند.

۲-۲)نقش بیمه:

بیمه، نقش اساسی در جبران آثار مالی ناشی از تحقق خطر بیمه شده برای آحاد جامعه دارد. خدمتی را که بیمه به جامعه ارائه می‌کند، می توان به هفت گروه بخش کرد:

۱٫ بیمه، تأمین کننده امنیت مالی برای فعالیت های بازرگانی

انواع بیمه (بیمه عمر، بیمه آتش سوزی، بیمه حاصل و نقل، بیمه مسئولیت، بیمه اعتبار، بیمه تضمین، بیمه مهندسی، بیمه کشتی، بیمه محصولات کشاورزی و جز آن) در سطح گسترده با جبران خسارت و زیان های مالی، بازرگانان را در مقابل بی تعادلی مالی ناشی از تحقق ریسک های احتمالی حمایت می‌کنند. بیمه گذار، تنها مبلغ اندکی متناسب با ریسک در مقایسه با پتانسیل خسارت و زیان مالی ناشی از تحقق بخشی از سرمایه و ذخایر خود را برای جبران خسارات و زیان های مالی ناشی از تحقق انواع خطرها راکد بگذارد، می‌تواند از تمام امکانات مالی خود در گسترش و توسعه فعالیت خویش بهره گیرد.

آتش ، اموال، دارایی، موجودی کالا و هرچه در دسترس باشد را می سوزاند و نابود می‌کند. همه مردم از جمله بازرگانان در معرض تهدید خطر آتش سوزی قرار دارند که نمی توان برای آن زمان معینی پیش‌بینی کرد. بی اطمینانی، ویژگی خطر بیمه شده است.

بیمه گر با بهره گرفتن از آمار و حساب احتمالات و تجربه خویش، اجتماعی از طبقات مختلف خطر را ‌بر اساس محاسبات ریاضی که تدوین می‌کند بررسی و قیمت پوشش (حق بیمه) را محاسبه می کند. بی اطمینانی و اتفاقی بودن، عنصری است که ‌در مورد تک تک ریسک‌ها مطرح می شود. تنها تفاوتی که رشته‌های مختلف بیمه با هم دارند، ‌در مورد خطر بیمه شده، طبقات مختلف ریسک، نواتر و شدت خسارت است.

برای مثال، در رشته بیمه اشخاص نیز بیمه گر ریسک اتفاقی را بیمه می‌کند. تنها ریسکی که وقوع آن حتمی است ولی بیمه می شود، خطر مرگ است. دلیل بیمه پذیر بودن آن مشخص نبودن زمان مرگ است که به آن ویژگی ریسک بیمه پذیر بودن را داده است.

در بیمه های اشخاص نیز بیمه گر همانند بیمه اموال و مسئولیت، از تجربه و محاسبات ریاضی و جدول مرگ و میر برای تعیین حق بیمه استفاده می‌کند.

برای مثال، بیمه گر ‌بر اساس تجربه می‌داند که از ۱۰۰۰۰۰ نفر مرد ۲۰ ساله، ۹۲۵ نفرشان قبل از رسیدن به سن ۲۵ سالگی به دلایل مختلف می میرند. لذا وی با تکیه بر این آمار و سایر اطلاعاتی که از بیمه شده در اختیار دارد نرخ بیمه را ‌بر اساس محاسبات ریاضی تعیین می‌کند.

۲٫ بیمه،کارایی بازرگانی را افزایش می‌دهد

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...