1. صحت و اسماعیلی (۱۳۸۶) در مطالعات خود در همین زمینه با عنوان “عوامل مؤثر بر عدم توسعه بیمه های تکمیلی درمان گروهی از نظر خبرگان صنعت بیمه” انجام داده‌اند که به دلیل اهمیت بیمه درمان تکمیلی گروهی در جامعه ایران در این تحقیق به عوامل مؤثر بر عدم توسعه بیمه مذکور پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارشناسان و کارشناسان ارشد شاغل در شرکت های بیمه ایران، دانا، آسیا و البرز که در امر صدور و پرداخت خسارت ها ی بیمه تکمیلی درمان گروهی فعالیت دارند، تشکیل می‌دهند. مدل مفهومی‌تحقیق، پنج متغیر اثرگذار بر عدم توسعه بیمه تکمیلی درمان گروهی را در نظر گرفته و آزمون می‌کند. نتایج تحقیق، نشان می‌دهد که کمبود، کاهش انگیزه و به روز نبودن نیروی متخصص، آمیخته بازاریابی شرکت های بیمه، عملکرد نامناسب بیمه مرکزی ایران، فعالیت تامین اجتماعی و خدمات درمانی و وضعیت مالی مشتریان در عدم توسعه بیمه مذکور مؤثراند و به همین جهت، پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت این نوع بیمه ارائه می‌شود.

  1. عباسی و تقی آبادی (۱۳۹۰) نیز از سوی دیگر در پژوهشی تحت عنوان “نقش تکمیلی بیمه اشخاص برای تأمین اجتماعی” را با بهره گرفتن از داده های سری زمانی سالانه طی دوره ۱۳۸۷-۱۳۶۹، رابطه بین درآمد سرانه، نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ باسوادی و قیمت بیمه با تقاضای بیمه درمان تکمیلی بررسی نموده اند (از آزمون هم جمعی انگل-گرنجر، برای بررسی رابطه بلندمدت بین متغیرها و تقاضای بیمه درمان تکمیلی استفاده شده است). بدین منظور آمار و اطلاعات مربوط به چهار شرکت بیمه ای جمع‌ آوری شده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که رابطه بلندمدتی بین متغیرهای اقتصادی و تقاضای بیمه درمان تکمیلی وجود دارد. یافته ها نشان دادند که درآمد ملی سرانه و نرخ باسوادی با تقاضای بیمه درمان تکمیلی رابطه مثبت و معنی داری دارد، درحالی که قیمت بیمه درمان تکمیلی، نرخ تورم و نرخ بیکاری تأثیر معنی داری بر تقاضای بیمه درمان تکمیلی ندارد.

ب-مطالعات خارجی

    1. دهقانی و انصاری (۲۰۰۵) در تحقیقات خود در همین زمینه پژوهشی را با موضوع “رویکرد بیمه به مدیریت جامع بحران برای تداوم کسب و کار” ارائه نموده اند. دامنه محدودی از صنعت بیمه برای پوشش زیان های مختلف کسب و کار در نظر گرفته شده است که نیازمند بازنگری در روش های مدیریت ریسک در این امر شدیداً احساس می‌شود. روش های مختلف برای به حداقل رساندن تلفات ارائه شده است که البته این مقاله دیدگاه نوینی را در نظر دارد. در این مقاله، تعریف بحران، برای در بر گرفتن “هر” وضعیت در کسب و کار به عنوان یک متغیر موقعیتی، تمدید شده است. شدت خطر، فقدان اطلاعات تصمیم گیرندگان و عدم زمان را به یک تصمیم مناسب می‌باشد. علاوه بر این، تعریف تحلیلی ما از بحران آن را به عنوان یک تابع از سه متغیر مستقل است.

    1. گوون و ناولز[۴۳] (۲۰۱۰) در مقاله ای با موضوع “تقاضا برای بیمه بهداشت و درمان داوطلبانه در کشورهای در حال توسعه: مورد کودکان در سن مدرسه ویتنام و برنامه بیمه بهداشتی دانش آموز نوجوان ” به تجزیه و تحلیل تقاضای بیمه درمان برای کودکان و دانش آموزان نوجوان بین ۲۰-۶ سال در ویتنام پرداخته‌اند. نتایج این پژوهش نشان می­دهد که خانواده های تحصیل کرده­تر و ثروتمندتر تمایل بیشتری به خرید بیمه برای فرزندان خود دارند.

    1. چاکرابارتی[۴۴] (۲۰۰۹) ‌در مورد بازار بیمه درمان خصوصی در کشورهای در حال توسعه با عنوان ” بازار برای بیمه درمانی خصوصی در حال توسعه اقتصاد: تجزیه و تحلیل متقابل کشور “، تحقیق کرده و دریافت که تقاضا برای بیمه به توان پرداخت فرد وابسته است. همچنین تقاضا برای بیمه دارای کشش درامد سرانه مثبت بوده و بهترین راه را برای نشان دادن آن در سطح کلان از طریق درآمد سرانه است.

    1. رویالتی و هاگنز[۴۵] (۲۰۰۵) در پژوهش های خود با موضوع “اثر حق بیمه در تصمیم گیری برای شرکت در بیمه سلامت و مزایای ارائه شده توسط کارفرما: شواهد به دست آمده از یک آزمایش دنیای واقعی” تاثیر حق بیمه بر تقاضای انواع بیمه های درمان را در میان کارگران آمریکایی بررسی کردند. متغیر اصلی مورد مطالعه، حق بیمه های درمان بود و بیمه های ارائه شده توسط کارفرما به چهار گروه تقسیم شد که شامل بیمه های درمان پایه، بیمه های دندانپزشکی؛ بیمه خدمات
      چشم پزشکی و بیمه مراقبت های بلند مدت بود نتایج تحقیق نشان داد که ضریب کشش قیمتی احتمال تقاضا برای درمان معنی دار نیست، ‌بنابرین‏ با تغییر نرخ حق بیمه احتمال تقاضا برای بیمه نامه ها به نسبت ثابت می­ماند. کشش قیمتی برای سایر مزایای بیمه ای برابر با ۱۶۷/۰- درصد برای خدمات دندانپزشکی، ۲۶۷/۰- درصد برای خدمات چشم پزشکی و ۴۶۸/۰- درصد برای
      مراقبت های بلند مدت محاسبه شد که بر کم کشش بودن احتمال تقاضای این خدمات بیمه ای نسبت به نرخ حق بیمه دلالت دارد. کشش درآمدی که ‌بر اساس ضریب متغیر دستمزد کارگر به دست آمده است ‌در مورد بیمه های درمان پایه معنی دار نبوده و ‌در مورد سایر مزایای بیمه ای نیز میزان این کشش قیمتی کمتر محاسبه شد. همچنین با افزایش تعداد سال های کار، احتمال تقاضا برای بیمه های درمان پایه و سایر انواع خدمات بیمه ای افزایش می­یابد. اما کشش احتمال تقاضا نسبت ‌به این متغیر کمتر از ۱ است.

    1. کاوبی و سایمون[۴۶] (۲۰۰۳) در مطالعات خود پیرامون مبحث بیمه تکمیلی، با عنوان “اثر متغیرهای کلان اقتصادی روی پوشش بیمه درمان در امریکا” تحقیق کردند. آن ها دریافتند که احتمال خرید هر گونه پوشش بیمه با وضعیت بیکاری رابطه معکوس و با GDP رابطه مستقیم دارد.

  1. هاپکینز و کید[۴۷] (۱۹۹۳) نیز در دیگر تحقیقاتی در همین زمینه پژوهشی را تحت عنوان “عوامل تعیین کننده تقاضا برای بیمه خصوصی بهداشتی” انجام دادند، آن ها در مطالعه خود با بهره گرفتن از مدل لجیت دودویی به بررسی عوامل مؤثر بر تقاضای بیمه درمان خصوصی در استرالیا پرداخته و نشان دادند که سطح سواد و درامد از جمله عوامل مهم در خصوص خرید بیمه های خصوصی اند.

فصل: روش شناسی تحقیق

مقدمه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...