پایان نامه -تحقیق-مقاله – نسخه۲۰ محاسبه شد و مقادیر آلفای کرونباخ استاندارد شده، به دست آمد. جدول آلفای بدست آمده: – 2 |
۳-۶- تعیین روایی و پایایی ابزار گرد آوری داده ها
۳-۶-۱- پایایی (قابلیت اعتماد) ابزار گرد آوری داده ها
ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازهگیری، ویژگیهای با ثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیّر و موقّتی آن را میسنجد. در پژوهش حاضر برای تعیین پایایی ابزار اندازهگیری، پرسش نامه نهایی بین ۳۰ نفر از افراد نمونه آماری تحقیق به صورت تصادفی توزیع شد. ضریب آلفای کرونباخ[۷۱] پرسش نامه، برای هر یک از مؤلفهها به کمک بسته نرم افزاری SPSS نسخه۲۰ محاسبه شد و مقادیر آلفای کرونباخ استاندارد شده، به دست آمد. جدول آلفای به دست آمده:
جدول(۳-۱): جدول آلفای متغیرهای تحقیق
متغیر ها
آلفا
رضایت زناشویی
۸۹/۰
مهارت های ارتباطی
۸۴/۰
خود توصیف گری بدنی
۷۵/۰
با توجّه به نتایج به دست آمده از متغیر های تحقیق می توان استنباط کرد که پرسش نامه نهایی پژوهش، از پایایی نسبتاً خوبی بر خوردار است.
۳-۶-۲- روایی (اعتبار) ابزار گرد آوری داده ها
در این تحقیق از روش اعتبار محتوا[۷۲] (سنجش میزان وجود اندازه ی صفت) برای تعیین روایی ابزار گرد آوری دادها استفاده شده است. بدینترتیب که به منظور تعیین روایی عبارات پرسشنامه، مؤلفه ها و گویههای شناساییشده از ادبیات پژوهش، در اختیار اساتید راهنما قرار داده شد روایی پرسش نامه به روش اعتبار محتوا تأیید گردید.
۳-۷- روش های تجزیه و تحلیل داده ها
در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از هر دو آمار توصیفی[۷۳] و استنباطی[۷۴] استفاده شده است. در بررسی توصیفی داده ها، از جداول توزیع فراوانی و درصد استفاده شده است. برای تحلیل داده ها با توجه به مقیاس فاصله ای ابزار تحقیق به کار رفته برای سنجش متغیرها و فرضیه های پژوهش، همچنین داشتن شرایط آزمون های آماری پارامتریک ( مقیاس فاصله ای ، ارتباط خطی) از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد. در ضمن کلیه عملیات آماری با استفاده نرم افزار ۲۰[۷۵]spss تجزیه و تحلیل شد.
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱-پیش درآمد
هدف این فصل تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده است. داده های به دست آمده از اجرای پژوهش با بهره گرفتن از آمار استنباطی (رگرسیون چندگانه،ضریب همبستگی پیرسون ) و با بهره گرفتن از نرم افزار۲۰ spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.در این پژوهش خودتوصیف گری بدنی و مهارت های ارتباطی به عنوان متغیرهای پیش بین و رضایت زناشویی معلمان به عنوان متغیر ملاک مورد بررسی قرارگرفت؛ یک روش آماری که بهما این امکان را میدهد تا نمره یک فرد در یک متغیر را بر اساس نمرههای او در متغیر دیگر یا در چندین متغیر دیگر در صورت همبسته بودن پیشبینی کنیم رگرسیون است.هرچقدر میزان همبستگی بیشتر باشد نمرات بهخط رگرسیون نزدیکتر و در نتیجه پیشبینی دقیقتر است.زمانی که هدف پیشبینی یک متغیر ملاک ازچند متغییر پیشبینی باشد،از مدل رگرسیون چندگانه استفاده میگردد. روش گام به گام پیچیده ترین مدل رگرسیون چندگانه است. هریک از متغیرها بر اساس توالی وارد مدل تجزیه و تحلیل شده و سپس مقدار واریانس تبیین شده توسط آن تعیین می شود . اگر اضافه شدن متغیر به مدل کمک کند، باقی می ماند و در این حالت کلیه متغیرها ی باقی مانده در مدل مود آزمون مجدد قرار می گیرند تا مشخص شود که هنوز در تبیین مدل سهیم هستند .در صورتی که نقش معنی داری در تبیین واریانس متغیر وابسته نداشته باشند از مدل حذف میشوند بنابرین در استفاده از این مدل باید اطمینان حاصل کرد که کمترین تعداد متغیر های پیش بین در مدل باقی بماند.
۴-۲- بررسی توصیفی داده ها
جدول ۴-۱ : شاخص های توصیفی گروه برحسب تحصیلات
تحصیلات
فراوانی
درصد فراوانی
فوق دیپلم
۱۷
۲/۱۴
لیسانس
۸۲
۳/۶۸
فوق لیسانس
۲۱
۵/۱۷
جمع
۱۲۰
۱۰۰
همان طور که در جدول فوق مشاهده می شود بیشترین حجم معلمانی که در این پژوهش شرکت داشتند دارای مدرک تحصیلی لیسانس بودند(۳/۶۸).
نمودار ۴-۱ : شاخص های توصیفی گروه برحسب تحصیلات
جدول ۴-۲ : شاخص های توصیفی گروه برحسب تعداد فرزند
تعداد فرزند
فراوانی
درصد فراوانی
بدون فرزند
۱۶
۳/۱۳
یک
۲۴
۲۰
دو
۶۴
۳/۵۳
سه
۱۱
۲/۹
چهار
۵
۲/۴
جمع
۱۲۰
۱۰۰
همان طور که در جدول فوق مشاهده می شود در حدود ۱۳ درصد معلمانی که در این پژوهش شرکت داشتند بدون فرزند بودند و بیشترین حجم(۳/۵۳) دارای دو فرزند بودند.
نمودار ۴-۲ : شاخص های توصیفی گروه برحسب تعداد فرزند
جدول ۴-۳ : شاخص های توصیفی سن ، سابقه و مدت ازدواج گروه نمونه تحقیق
شاخص متغیر
سن
سابقه کار
مدت ازدواج
میانگین
۵۵/۳۹
۵۳/۱۹
۰۴/۱۳
انحراف استاندارد
۷۱/۸
۵۳/۶
۳۷/۵
کمترین
۲۴
۳
۲
بیشترین
۵۴
۳۰
۲۴
همان طور که در جدول فوق مشاهده می شود میانگین سن معلمانی که در پژوهش شرکت داشتند در حدود ۴۰ سال بود که جوان ترین معلم ۲۴ سال و مسن ترین معلم ۵۴ سال داشت. میانگین سابقه کار معلمانی که در پژوهش شرکت داشتند در حدود ۲۰ سال بود که کمترین سابقه کار ۳ سال و بیشترین سابقه کار ۳۰ سال بود. میانگین مدت ازدواج معلمانی که در پژوهش شرکت داشتند در حدود ۱۳ سال بود که کمترین مدت ازدواج ۲ سال و بیشترین مدت ازدواج ۲۴ سال بود.
۴-۳- بررسی فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی: بین خودتوصیف گری بدنی و مهارتهای ارتباطی با رضایت زناشویی معلمان زن متاهل رابطه وجود دارد.
H1 : بین خودتوصیف گری بدنی و مهارتهای ارتباطی با رضایت زناشویی معلمان زن متاهل وجود دارد.
جدول ۴-۴ : همبستگی های متقابل بین خودتوصیف گری بدنی و مهارتهای ارتباطی با رضایت زناشویی
متغیر
میانگین
انحراف استاندارد
۱
۲
رضایت زناشویی
۸۷/۱۴۱
۱۶/۳۰
**۳۵/۰
**۴۷/۰
۱٫ خودتوصیف گری بدنی
۹۸/۱۲۹
۶۹/۲۴
–
**۳۰/۰
۲٫ مهارتهای ارتباطی
۸۱/۱۴۴
۳۴/۲۲
–
۰۱/۰> p **
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:07:00 ق.ظ ]
|